Epistemic Virtues in the Sciences and Humanities is gepubliceerd

De bundel, die tot stand is gekomen onder redactie van Jeroen van Dongen en Herman Paul, bevat veel dwarsverbanden tussen verschillende disciplines. O.m. met bijdragen van Jeroen van Dongen over Albert Einstein en Bart Karstens over Roman Jakobson en diens linguïstisch structuralisme.

 

Emma wint weer!

Emma Mojet is met haar scriptie opnieuw in de prijzen gevallen. Een deskundige jury selecteerde haar scriptie als beste uit een shortlist en zodoende mocht Emma de Johan de Witt scriptieprijs in ontvangst nemen.

 

Geslaagde conferentie The Making of the Humanities VI in Oxford

Voor een verslag klik hier. Onze sessie was goed bezocht en wij danken iedereen voor de uiterst nuttige feedback op onze presentaties. Hieronder Sjang, Emma en Bart in actie.

 

Promovendi geven interessante interviews!

Sjang ten Hagen mengt zich in de actuele feitendiscussie.

Emma Mojet sprak met RedPers over vrouwen in de wetenschap.

 

Succesvolle projectpresentatie in Woudschoten

In een levendige sessie hebben we onze eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd aan de gemeenschap van wetenschapshistorici in Nederland tijdens de inmiddels traditionele 2-jaarlijkse GEWINA conferentie in Woudschoten (bij Zeist). Via deze link kunt u een verslag van deze conferentie lezen. Tijdens een hands-on sessie konden we als 18e eeuwse zilversmeden aan het werk met uiteindelijk een mooie leeuw als resultaat.

Sjang probeert de instructies te volgen terwijl Emma het werk doet.

Blij met het resultaat!

 

Jeroen van Dongen benoemd tot hoogleraar Geschiedenis van de Natuurwetenschappen

Met het uitspreken van zijn oratie De ideale wetenschapper, het wetenschappelijk onderwijs en hun geschiedenis heeft Jeroen van Dongen op 24 mei 2017 zijn benoeming tot hoogleraar Geschiedenis van de Natuurwetenschappen aanvaard. De oratie bevatte een vurig pleidooi voor de (her)waardering van wetenschappelijk onderwijs.

 

Emma Mojet wint scriptieprijs

Op vrijdag 3 maart 2017 heeft Emma Mojet de door Dr. C. Louise Thijssen-Schoute Stichting ingestelde scriptieprijs uitgereikt gekregen. De Stichting heeft tot doel het bevorderen van ideeëngeschiedenis, met name met betrekking tot de vroegmoderne tijd.  Ze kreeg deze prijs toegekend voor haar scriptie Early Dutch Interest in Newtonian Mathematics. Adriaen Verwer (1654-1717) and Newton’s usefulness. In deze MA-scriptie analyseerde Mojet onder meer Verwers aantekeningen in de marge van Newton’s Principia. Speciaal het ontsluiten van primaire bronnen, waarvoor een combinatie van kennis van klassieke talen en wiskundige expertise was vereist, werd in de laudatio, uitgesproken door prof. dr. Eric Jorink, geroemd.